HTML

Zoltán Atya Kalandjai

FOLYTATÁSOS KRIMI - MINDEN KEDDEN ÚJ RÉSZ! "Zoltán atya, mint a legtöbb elfoglalt fiatal dolgozó férfi egész nap rohan. Tesz, vesz, tervez, szervez, még az egyházkórusunkat is ő vezeti. És pár mondatban leírja a blogjában a vele történteket. A hétvége kivételével, akkor szegény ki se látszik a munkából. A misézésből, keresztelésből, esketésből és temetésből. Mindannyian imádjuk Zoltán atyát, egyetlen dolog kivételével. Igen, kitalálták: az a fránya cölibátus." Szuzi a templomkórusból LEHET BÁRMI IS NYOMASZTÓBB ANNÁL, HA EGY EGYÉBKÉNT TISZTESSÉGES, JÁMBOR, SZORGALMAS ÉS TALÁLÉKONY FIATAL PAPNAK MEGRENDÜL A HITE?

Friss topikok

  • Frady Endre: Olcsó pénznek híg a leve! :) (2020.02.26. 16:47) Most ez így hogy?
  • miamai: Egy (jó?) hír az Atyának: www.hirado.hu/Hirek/2010/11/19/15/Golyahir__Peterfy_Bori_babat_var_.aspx... (2010.11.19. 19:02) Egykulcsos megoldás
  • vén betyár: @Hepciás: Bocsánat, kegyelmes úr - szólt Akakij Akakijevics. Nem értem már én sem ezt az új világo... (2010.10.06. 13:38) A játszma vége
  • vén betyár: Dicsértessék! (2010.10.05. 16:11) Könyvelő Domi nővér
  • rozsdafarku: Az utóbbi öt évben évben a szervezett bűnözés vette át a vírusírást a világon. Onnantól kezdve, ho... (2010.09.23. 04:36) Az isteni Domi

Interjú a szakértővel

2010.05.18. 07:15 :: zoltanatya

Dicsértessék a Jézus Krisztus minden kedves olvasónak!

Kiváló bloggertársunk  Dávid, akár egy száj- és végbélsebész szakorvos, két, egymástól meglehetősen távoli témában is remek blogot vezet. A http://hutte.blog.hu a téli sportok szerelmeseinek kedveskedik hasznos információkat tartalmazó  és kellőképpen szórakoztató posztokkal. Míg a http://urbanista.blog.hu ugye nomen est omen, ha nem is urbi et orbi, tágabb értelemben vett városrendezési témákkal foglalkozik.


Zoltán atya: Üdvözöllek Dávid. Akkor így in medias res csapjunk a lovak közé. Mit tanácsolsz egy Szarzombi támadás, vagy egyéb, a székesfővárosunkat sújtó természeti katasztrófa, avagy bármilyen más súlyos csapás esetén, hogyan próbáljunk megmenekülni? Mit tegyünk, mi jámbor, hívő budapestiek, ha teszem azt, támadnak az UFO-k, a kazahok,  erős földrengés dózerolja le az épületeket, egy gigászi csőtörés több millió köbméter széklettel dúsított szennyvízzel árasztja el a körútjainkat, avagy egyszerűen jönnek a csehszlovákok és az M0-ás körgyűrűn belül rekedünk?

Dávid: Fejlettebb nyugati nagyvárosokban erre már mind van megoldás. Nem csak a Texasban jól megszervezett zombiriasztó rendszerre gondolok, hanem például a forgalmas pontokon kihelyezett, zombitámadás esetén bevethető túlélőkészletekre is. Persze nálunk minden másra van pénz csak erre nincs - a városvezetők akkor fognak majd észbe kapni, ha bekövetkezett a tragédia.

Za: Melyik az a három budapesti épület, amelyek elveszítését a leginkább sajnálnád?

D: A házunk. Na és bármely másik két ház a környéken: nem szeretném, ha szarzombik, ufók, székletek vagy cseszlovákok garázdálkodnának errefelé.

 Za:
Sajnos a kisördög néha még belém is bebújik. Hogyan is tegyem fel a lehető legdiplomatikusabban az előző kérdés inverzét. Nos, melyik az a három épület, amelyekkel szemben viszont a Szarzombinak szurkolnál?

D: Nem is tudom. Vannak olyan épületek, amelyeket jó lenne eltüntetni, például az Aréna Plázát. De arra nem érdemes zombitámadást pazarolni, mert az ilyeneket úgyis hamar cserélik. Szerintem nem fog annyit sem megélni, mint szegény Köki. Vannak viszont olyan épületek, amelyeket soha nem fognak lebontani maguktól, ha a viszont a szarzombik letúrnák, akkor lelkiismeret-furdalás nélkül lehetne más a helyükön. Na ilyen például a Citadella.

Za:
Ha a Szarzombi, vagy bárki/bármi más az 1945-ös ostromot követő budapesti állapotokhoz hasonló rombolást hajtana végre, akkor a hatalmas veszteséget követően mi az, amiből szerinted esetleg előnyt kovácsolhatnánk? Egyszerűbben fogalmazva , esetleg mit kellene egészen másképp, avagy sehogyan sem újjáépíteni? Akár infrastrukturális, akár egyéb urbanisztikai szempontból? 

D: A fene se tudja. Pest az egyik legszabályosabban megtervezett város, de azért mégsem steril és az pont a szabálytalanságoknak köszönhető. De az ilyen szerves fejlődéseket nem tudja direktben kitalálni senki sem, a legjobb szándékkal sem. Na persze korrigálgatni azért lehetne benne ezt azt. Bár most hogy végiggondolom, a csomópontok nagyjából ugyanoda kerülnének, hiszen a metróalagút megmaradna.

Za: Melyik  híres, avagy éppen kevésbé híres építészre, esetleg csapatra bíznád a város újjáépítését?

D: Kós Károlyra. Egész Budapest legtutibb területe az Állatkert, ott legjobba zöld és a beépítettség, a modern és a hagyományos aránya - jellemző, hogy nem emberek laknak benne. Na és ugye a Wekerle sem volt egy rossz elképzelés.

Za:
Az olvasók nevében is köszönöm szépen, hogy rendelkezésünkre álltál. Szíves elnézésedet kérem, hiszen bizonyára  ilyen és ehhez hasonló kérdések tucatjára kell nap mint nap válaszolnod, azért bízom benne, hogy nem untattalak halálra és még legalább fél évszázad telik el addig, amíg az utolsó kenetet rád adhatom, természetesen ha teszem azt a következő zombi attack során nem engem rendel előbb magához  a Teremtő.

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://zoltanatya.blog.hu/api/trackback/id/tr151989906

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ssolymarka 2010.05.18. 09:45:07

Dávid, mivel a Szarzombi az állatkertet is széttrancsírozta,lásd itt:

zoltanatya.blog.hu/2010/05/07/a_nagy_zabalas_2010

Kós Károlynak dupla élvezet lenne az újjáépítés. Köszönjük a szakszerű tájékoztatást, mert mi lakosság megérdemeljük! D

vén betyár 2010.05.19. 04:08:49

Nyomorultul érzem magam.Be kell látnom, hogy nekem nem sikerült volna elpusztítani a szarost.
Igaz, én csak a puszta egyszerű gyermeke vagyok, aki nemrég tért át a rovásírásról a számítógépre, mert megnyílt a faluban a Net-Csárda.Azóta a játékautomata helyett a monitort lökdösöm.Meg a feleseket hajigálom lefele bánatomban, hogy egy ílyen egyszerű dolgot sem tudtam kitalálni.
De azért jó játék volt.
Kösz!

vén betyár 2010.05.19. 06:30:42

Nyomorultul érzem magam.Be kell látnom, hogy nekem nem sikerült volna elpusztítani a szarost.
Igaz, én csak a puszta egyszerű gyermeke vagyok, aki nemrég tért át a rovásírásról a számítógépre, mert megnyílt a faluban a Net-Csárda.Azóta a játékautomata helyett a monitort lökdösöm.Meg a feleseket hajigálom lefele bánatomban, hogy egy ílyen egyszerű dolgot sem tudtam kitalálni.
De azért jó játék volt.
Kösz!

rozsdafarku 2010.05.21. 06:34:04

A nagy pusztítás emlékére, a károk enyhítésére már létre is jött az első alapítványi intézmény:
rozsabimbo-ovoda.fw.hu/

zoltanatya 2010.05.21. 09:25:02

@rozsdafarku:
Igen, kiváló találat!:-)
süti beállítások módosítása