HTML

Zoltán Atya Kalandjai

FOLYTATÁSOS KRIMI - MINDEN KEDDEN ÚJ RÉSZ! "Zoltán atya, mint a legtöbb elfoglalt fiatal dolgozó férfi egész nap rohan. Tesz, vesz, tervez, szervez, még az egyházkórusunkat is ő vezeti. És pár mondatban leírja a blogjában a vele történteket. A hétvége kivételével, akkor szegény ki se látszik a munkából. A misézésből, keresztelésből, esketésből és temetésből. Mindannyian imádjuk Zoltán atyát, egyetlen dolog kivételével. Igen, kitalálták: az a fránya cölibátus." Szuzi a templomkórusból LEHET BÁRMI IS NYOMASZTÓBB ANNÁL, HA EGY EGYÉBKÉNT TISZTESSÉGES, JÁMBOR, SZORGALMAS ÉS TALÁLÉKONY FIATAL PAPNAK MEGRENDÜL A HITE?

Friss topikok

  • Frady Endre: Olcsó pénznek híg a leve! :) (2020.02.26. 16:47) Most ez így hogy?
  • miamai: Egy (jó?) hír az Atyának: www.hirado.hu/Hirek/2010/11/19/15/Golyahir__Peterfy_Bori_babat_var_.aspx... (2010.11.19. 19:02) Egykulcsos megoldás
  • vén betyár: @Hepciás: Bocsánat, kegyelmes úr - szólt Akakij Akakijevics. Nem értem már én sem ezt az új világo... (2010.10.06. 13:38) A játszma vége
  • vén betyár: Dicsértessék! (2010.10.05. 16:11) Könyvelő Domi nővér
  • rozsdafarku: Az utóbbi öt évben évben a szervezett bűnözés vette át a vírusírást a világon. Onnantól kezdve, ho... (2010.09.23. 04:36) Az isteni Domi

A romlás virágai

2010.07.06. 07:15 :: zoltanatya

ZAK -LMR 7. poszt

Sehogy sem találom a helyem. Olyan balga, és egyben költséges önpusztításba kezdtem, amire nincs épeszű magyarázat. Idáig soha, egyetlen szál égő cigaretta sem volt a számban, erre felnőttfejjel rászoktam a dohányzásra. Szerény remete keresményem nagy részét most erre költöm, és még az egészségem is rongálom. Tihamér testvér is megrökönyödött a káros szenvedélyem láttán.

- Nem azért adta az Úr a pénzed, hogy elégesd! – némasági fogadalmát megtartva csúsztatta elém egy cédulán a fentebbi, egyébként teljesen jogos intelmet.

A múlt héten öt látogatót is fogadtam. A magányos nyugalomhoz szokott remetetársaim mindezt kissé nehezményezték is.

 Elsőnek Szuzi  jött fel hozzám, friss hírekkel szolgáltatva a templomkórusról, és egyben hosszasan panaszkodott Gusztáv atyára, az új kórusvezetőre, majd kérlelt, hogy térjek vissza, mert szerinte a kórus reménytelenül és visszafordíthatatlanul elveszti a lelkesedését.

Majd Domi ugrott fel a remetelakba. Lelkesen számolt be a főváros újjáépítéséről. A Kisföldalattit már helyre is állították, ő is győzködött, hogy térjek vissza, ott a helyem.

Timi sütött nekem süteményt. Fahéjast és gyömbérest is. Meg hozott egy rekesz kecsketejet. Ennyit meg se tudunk inni, még a remetetársaimmal együtt sem. Tihamér testvérrel majd megpróbálunk a fölöslegből kecskesajtot készíteni. Korábban egy bencés kecskefarmon szolgálta a Mi Urunkat. Mivel nem beszélhet, egy kis könyvecske átadásával avatott be múltja eme szeletébe.

Bori picit cukkolt. Talán így próbált felvidítani? Tréfásan beledugta a kezét a favágó farmerem farzsebébe és valami latin ritmust dúdolt a fülembe.

Még Nuanada is iderepült hozzám Franciaországból. Ő volt az egyedüli, akit nem botránkoztatott meg a dohányzásom. Még szivarral is megkínált.

Egy péntek este Tónival, a világi ételszállító fiúval lementünk a közeli faluba, majd végül Budán kötöttünk ki. Hajaj,  nem kellett volna.

 

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://zoltanatya.blog.hu/api/trackback/id/tr12091168

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

miamai 2010.07.06. 10:29:48

Tanmese a bölcs rabbiról és a dohányzásról

Mondd ó bölcs rabbi! - kérdezte az ifjú - szabad-e imádkozás közben dohányozni?
Fiam - szólt a rabbi felháborodva – amikor imádkozol, az Úrral beszélsz, előtte állsz! Hogy is szabadna ilyenkor dohányozni!?
Az ifjú megköszönte a tanácsot, és hazament.

Mondd ó bölcs rabbi – kérdezte egy másik alkalommal az ifjú. Szabad-e dohányzás közben imádkozni?
Fiam - szólt a bölcs rabbi mosolyogva –amikor imádkozol, az Úrral beszélsz, előtte állsz! Ne feledd, hogy bármikor maga elé szólíthat az Úr, tehát jól teszed, ha mindenkor imádkozol – még dohányzás közben is!

smokingpriests.blogspot.com/2010/01/in-name-of-the-jager-smokes-and-holy.html

nunetherlands.wordpress.com/2008/11/05/restaurateur-beaten-up-by-83-year-old-nuns/

Tartson ki kedves Zatya, ha kiugrik, ezek a csinos nők már nem fogják versengve látogatni, hiszen akkor már nem "tiltott gyümölcs" hanem csak "egy egyszerű pasi" lenne!!!!

Levéltáros · http://leveltar.blog.hu/ 2010.07.13. 00:53:46

Atyám, a dohányzás rossz, és magát követi a netező ifjúság nagyrésze, ne mutasson rossz példát nekik! Még a végén magára kell kimondani a szarzombit megsemmisítő szót (már ha tudnánk).
süti beállítások módosítása