HTML

Zoltán Atya Kalandjai

FOLYTATÁSOS KRIMI - MINDEN KEDDEN ÚJ RÉSZ! "Zoltán atya, mint a legtöbb elfoglalt fiatal dolgozó férfi egész nap rohan. Tesz, vesz, tervez, szervez, még az egyházkórusunkat is ő vezeti. És pár mondatban leírja a blogjában a vele történteket. A hétvége kivételével, akkor szegény ki se látszik a munkából. A misézésből, keresztelésből, esketésből és temetésből. Mindannyian imádjuk Zoltán atyát, egyetlen dolog kivételével. Igen, kitalálták: az a fránya cölibátus." Szuzi a templomkórusból LEHET BÁRMI IS NYOMASZTÓBB ANNÁL, HA EGY EGYÉBKÉNT TISZTESSÉGES, JÁMBOR, SZORGALMAS ÉS TALÁLÉKONY FIATAL PAPNAK MEGRENDÜL A HITE?

Friss topikok

  • miamai: Egy (jó?) hír az Atyának: www.hirado.hu/Hirek/2010/11/19/15/Golyahir__Peterfy_Bori_babat_var_.aspx... (2010.11.19. 19:02) Egykulcsos megoldás
  • vén betyár: @Hepciás: Bocsánat, kegyelmes úr - szólt Akakij Akakijevics. Nem értem már én sem ezt az új világo... (2010.10.06. 13:38) A játszma vége
  • vén betyár: Dicsértessék! (2010.10.05. 16:11) Könyvelő Domi nővér
  • rozsdafarku: Az utóbbi öt évben évben a szervezett bűnözés vette át a vírusírást a világon. Onnantól kezdve, ho... (2010.09.23. 04:36) Az isteni Domi
  • rozsdafarku: @miamai: Akinek a zsebében ukrajnai üdvözletet tanátak... (2010.09.20. 14:07) Mit rejt a klip?

Kivonulás

2010.06.08. 07:15 :: zoltanatya

ZAK -LMR 3. poszt

 

A püspök eleinte értetlenkedett.  Mi a fene bajom van? Minden jóra fordult, örüljek, hogy élek, nem kell itt lelkizni. Imádkozzak, tegyem a dolgom, oszt jó napot. Nem tudott eltántorítani a szándékomtól. Sikerült meggyőznöm, hogy úgy tudom a leginkább szolgálni az Anyaszentegyházat, ha egy időre (vagy örökre?) elvonulok.  Éspedig egy remetelakba.

 

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

http://zoltanatya.blog.hu/api/trackback/id/tr912009466

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

terasz9 · http://www.teremibalazs.hu 2010.06.08. 09:10:20

csak nem sikerül belőni ezeket a poszt-hosszokat.
:)

Hepciás 2010.06.08. 09:45:04

@terasz9:
Szerintem ennek az lehet az oka, hogy képregényre "gyúr" az Atya. Ott meg belefér, hogy az egyik kockánál alig van szöveg, míg a másik teleírt. Atyám, én szívesen segítenék, de az én rajztudásom elől a zombik is sírva menekülnének.

A remetelakban azért remélem lesz internet, vagy galambpostával tessék kiküldeni a posztokat a legközelebbi telepontig! D

vén betyár 2010.06.08. 11:48:22

Inkább valami jó kis csöndes kolostorban lévő apácazárdát javasolnék./Lehetőleg karthauzit.../

arpiszan 2010.06.09. 19:29:57

Lehet, hogy figyelmetlen voltam, és lemaradtam valahol róla, de mi volt a zombiölő szó?

Nem bírtam rájönni, kész, feladom. Könyörgöm, aki tudja árulja el, bármikor találkozhatom egy szarzombival és akkor pont jól jönne nekem is....

Hepciás 2010.06.09. 21:01:01

@arpiszan:
Rózsabimbó,

egyik olvtárs meg is fejtette, mert Z. Atya kommentekben adott pár támpontot b+ és miért nem nem én jöttem rá? Elnézést a cifra szóért.

Bekopizom Zoltán Atya magyarázatát is, zombi támadáskor jól jöhet, ha tudod, hogy mit miért mondassz D

Miért rózsabimbó?

Az Aranypolgárban, a multimilliomos sajtómágnás főhős, Charles Foster Kane magányosan, összetörten fejezi be életét. Halála előtti utolsó szava, a „rózsabimbó” lesz a film kulcsmotívuma. Mint a nézők számára kiderül, a rózsabimbó volt egyre nevetségesebbé váló gyűjtőszenvedélyének első darabja, a még kisfiúként kapott szánkóra ez a szó volt cirkalmas betűkkel ráfestve.

A gyilkosság telefonhívásra című Columbo epizódban a gyilkolásra kiképzett kutyák a „rózsabimbó” szóra ölnek. Columbo, miután megfejti a rejtélyt, beszélgetésbe kezd a tettessel az Aranypolgár című filmről, aki felidézi, hogyan végződik a film: egy szóval, mégpedig a „rózsabimbó”-val.

A sztoriban két olyan apró utalást tettem, ami a megfejtéshez valószínűleg kevés:
Amikor Zoltán atya belép a haldokló néni szobájába, az alábbi látvány fogadja: „a betegágy melletti éjjeliszekrényen néhány gyógyszeres doboz, egy kancsó víz meg egy pohár és egy kis vázában egy száradt virágcsokor állt.”

Majd a néni gyónás közben ezt meséli:
„- Az angyalföldi munkás sorház vályogfalú közös budijában esett meg a legszörnyűbb bűnöm. A hengerrel mintásra meszelt kis udvari mellékhelyiségben. Az ajtón a szív alakú kémlelőnyílást a fonnyadt kis csokorral takartam el.”