HTML

Zoltán Atya Kalandjai

FOLYTATÁSOS KRIMI - MINDEN KEDDEN ÚJ RÉSZ! "Zoltán atya, mint a legtöbb elfoglalt fiatal dolgozó férfi egész nap rohan. Tesz, vesz, tervez, szervez, még az egyházkórusunkat is ő vezeti. És pár mondatban leírja a blogjában a vele történteket. A hétvége kivételével, akkor szegény ki se látszik a munkából. A misézésből, keresztelésből, esketésből és temetésből. Mindannyian imádjuk Zoltán atyát, egyetlen dolog kivételével. Igen, kitalálták: az a fránya cölibátus." Szuzi a templomkórusból LEHET BÁRMI IS NYOMASZTÓBB ANNÁL, HA EGY EGYÉBKÉNT TISZTESSÉGES, JÁMBOR, SZORGALMAS ÉS TALÁLÉKONY FIATAL PAPNAK MEGRENDÜL A HITE?

Friss topikok

  • miamai: Egy (jó?) hír az Atyának: www.hirado.hu/Hirek/2010/11/19/15/Golyahir__Peterfy_Bori_babat_var_.aspx... (2010.11.19. 19:02) Egykulcsos megoldás
  • vén betyár: @Hepciás: Bocsánat, kegyelmes úr - szólt Akakij Akakijevics. Nem értem már én sem ezt az új világo... (2010.10.06. 13:38) A játszma vége
  • vén betyár: Dicsértessék! (2010.10.05. 16:11) Könyvelő Domi nővér
  • rozsdafarku: Az utóbbi öt évben évben a szervezett bűnözés vette át a vírusírást a világon. Onnantól kezdve, ho... (2010.09.23. 04:36) Az isteni Domi
  • rozsdafarku: @miamai: Akinek a zsebében ukrajnai üdvözletet tanátak... (2010.09.20. 14:07) Mit rejt a klip?

Milyen az, ha egy tisztességes fiatal papnak meginog a hite?

2010.05.25. 07:15 :: zoltanatya

ZAK -LMR 1. poszt

Day After

Gratulálok fiam, így kell ezt csinálni! – fogadott kedélyesen a püspök úr.

– Lásd kivel van dolgod, emelem a tétet! – kiáltott fel diadalittasan és az antik földgömböt idéző míves minibárjából zsugorfóliával egymáshoz tapasztott két műanyag palackot rántott elő. – Jaj, főméltóságos úr, igazán nem kellett volna, végtére is nem ezért vettem ki a részem Budapest megmentésében! – szabadkoztam, de a püspök barátságosan lehurrogott.

 Ugyan-ugyan fiacskám, hidd el semmiség. Mondd már, kettőnktől mekkora ötlet volt az Aranyeső télen-nyáront énekeltetni Pistivel!

–  Ööö, a Tavaszi szél vizet árasztot, de nem fontos – jegyeztem meg halkan, és elméláztam. Hogyan is felejthettem el, hogy a püspök úrral együtt és nem magam jöttem rá, hogy a gyermetegen viselkedő zombi figyelmét legkönnyebben egy dallamos népdallal köthetnénk le?

Persze, ezt a két dalt mindig, keverem, de tedd már el ezt a két üveg finom kecsketejet, mielőtt megsavanyodik! Mondanom se kell, hogy a saját püspöki fizetésemből vettem! – szófogadóan eltettem a palackokat. A püspök úr beleadott apait-anyait, csak arra nem számított, hogy hiába kaparja le, az „Egyet fizet, kettőt vihet!” akciós matricát, a szöveg a csomagolóanyagba is belepréselődött. Bevallom, egy picit azért elérzékenyültem. – Istenem, ha Budapest megmentéséért két palack kecsketejet is kapok, akkor ha netán az egész keresztény világot menteném meg, akár egy egész rekesz kecsketej lenne a jutalmam?

 

 

 

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

http://zoltanatya.blog.hu/api/trackback/id/tr562009457

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Anyaszomorító Füles 2010.05.25. 10:31:05

Avagy egy kecskefarm. Az mégis csak jobb lenne a jövőre nézve.

rozsdafarku 2010.05.25. 11:30:55

Azt a pispekfalatját!Nem foglalkozik ő ilyen világi csip-csup dolgokkal, mint a főváros megmentése, holmi népdalokkal, egy-két csupor kecsketejjel.A lelkünkért, a lelkünkért imádkozik ő, a test meg csak elboldogul valahogy.Atya is inkább térjen vissza a kórushoz, hálásabb közösség, hálásabb feladat.A pispeket meg majd imáinkba foglaljuk...

vén betyár 2010.05.25. 12:39:11

A rekesz kecsketej egész jól hangzik, de csak amíg a KUMISZ-t meg nem kóstoljátok...

Levéltáros · http://leveltar.blog.hu/ 2010.07.13. 00:48:16

Atyám, durván mozdulsz az anyagiak felé, irány a gyóntatószék!