HTML

Zoltán Atya Kalandjai

FOLYTATÁSOS KRIMI - MINDEN KEDDEN ÚJ RÉSZ! "Zoltán atya, mint a legtöbb elfoglalt fiatal dolgozó férfi egész nap rohan. Tesz, vesz, tervez, szervez, még az egyházkórusunkat is ő vezeti. És pár mondatban leírja a blogjában a vele történteket. A hétvége kivételével, akkor szegény ki se látszik a munkából. A misézésből, keresztelésből, esketésből és temetésből. Mindannyian imádjuk Zoltán atyát, egyetlen dolog kivételével. Igen, kitalálták: az a fránya cölibátus." Szuzi a templomkórusból LEHET BÁRMI IS NYOMASZTÓBB ANNÁL, HA EGY EGYÉBKÉNT TISZTESSÉGES, JÁMBOR, SZORGALMAS ÉS TALÁLÉKONY FIATAL PAPNAK MEGRENDÜL A HITE?

Friss topikok

  • Frady Endre: Olcsó pénznek híg a leve! :) (2020.02.26. 16:47) Most ez így hogy?
  • miamai: Egy (jó?) hír az Atyának: www.hirado.hu/Hirek/2010/11/19/15/Golyahir__Peterfy_Bori_babat_var_.aspx... (2010.11.19. 19:02) Egykulcsos megoldás
  • vén betyár: @Hepciás: Bocsánat, kegyelmes úr - szólt Akakij Akakijevics. Nem értem már én sem ezt az új világo... (2010.10.06. 13:38) A játszma vége
  • vén betyár: Dicsértessék! (2010.10.05. 16:11) Könyvelő Domi nővér
  • rozsdafarku: Az utóbbi öt évben évben a szervezett bűnözés vette át a vírusírást a világon. Onnantól kezdve, ho... (2010.09.23. 04:36) Az isteni Domi

HOGYAN TOVÁBB

2010.05.19. 07:15 :: zoltanatya

DICSÉRTESSÉK A JÉZUS KRISZTUS KEDVES OLVASÓIM!

 

Harmadik rész: Losing my religion; folytatásos krimi

 

A következő, harmadik rész, az első részhez hasonlóan ismét krimi. A klasszikus krimi (vagy a terjedelemre tekintettel inkább mini kriminovella) vonal mellett azt a kérdést boncolgatja, mi is játszódhat le egy, egyébként tisztességes, jámbor és szorgalmas fiatal pap lelki világában, ha megrendül a hite? A korábbi két sorozattól eltérően, minden héten csak egyetlen poszt fog megjelenni, kedd reggelenként.

 

 

Képregényrajzoló kerestetik

 kapcsolat:zoltanatya1371_kukac_gmail.com

Ha valakit megihlettek Zoltán atya és szereplőtársai kétdimenziós, mondhatni képregényszerű alakjai, hajrá, szeretettel várom az átdolgozásokat. Egy kedves olvasónk már tett ígéretet arra, hogy a második sorozatnak ugyan nem a képregény változatát, hanem az illusztrációit elkészíti, és mivel az egyéb alkotásait volt szerencsém látni, mindenkit biztosíthatok arról, hogy kiváló színvonalú munkát láthatnánk. Természetesen megértem, ha egyéb elfoglaltságai miatt erre nem tud időt szakítani és ezért egy cseppet sem orrolok rá, és bízom benne, hogy ő sem haragszik meg ha más/mások esetleg élnek a képregényesítés lehetőségével. 

 

Szerzőtárs kerestetik

 

Mint látjátok, kénytelen vagyok a megjelenést ritkítani. Ha valaki kedvet és tehetséget érez magában egy-egy sorozat megírásához, szívesen látom munkáját. Nem ragaszkodom a krimi, avagy a zombi zsánerhez, pusztán ahhoz, hogy a sztori legyen zárt, a karakterek pedig képregényszerűen alulírtak. Viszont ha valaki mindezt másképp képzeli és ötletével/alkotásával lenyűgöz, ne fogja magát vissza, várom a tervezetét. Egy másik kedves olvasónk már tett ígéretet arra, hogy megírja Domi ikertestvérének sztoriját. Nagyon jól tudom, hogy egyéb elfoglaltságai mindebben gátolják, amit magától értetődik, hogy megértek.  A képregény felhíváshoz hasonlóan bízom benne, hogy ő sem haragszik meg ha más/mások esetleg élnek egy-egy új sorozat megírásának a lehetőségével. 

 

Az Úr legyen veletek kedves olvasóim és továbbra is várom a tippeket, vajon mi lehetett a bűvös, zombiölő szó?

10 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://zoltanatya.blog.hu/api/trackback/id/tr372003542

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vén betyár 2010.05.19. 07:53:46

Dicsértessék!Nagyon szép volt!

zoltanatya 2010.05.19. 09:18:04

@vén betyár:
Köszönöm szépen. Minden jót kívánok.

terasz9 · http://www.teremibalazs.hu 2010.05.19. 09:44:45

remek volt atyám, big tenkjú az élményért.

két tippem is lenne, bár inkább kifejezések mint szavak:
- vade in pace
- consummatum est

Viszont ha az "ügyre" gondolok, akkor azt mondanám: Lea.

zoltanatya 2010.05.19. 10:00:59

@terasz9:
Köszönöm. Mindhárom tippje logikus, akár helyes megfejtés is lehetne. Mégsem azok. Mint korábban is írtam, egy régi, még fekete-fehér filmre és egy ha nem is annyira, de mégis régi tévésorozatra gondoljanak.
Mindkét alkotás külföldi, átfedés a szereplők, rendező stb. között nincs és világi, ne egyházi dologra gondoljanak. Egyetlen összetett szó.

ssolymarka 2010.05.19. 13:19:35

@zoltanatya:
Atyám, mégis milyen sorozatra gondoljunk? Dallas mondjuk? Meg milyen külföld? Gondolom USA, már csak a mennyiség miatt. Indiai sorozat ugyan lehet, hogy több készül, de azokat mi nem nagyon nézzük.

zoltanatya 2010.05.19. 13:27:25

@ssolymarka:
Nem Dallas, más műfaj, de az ország stimmel.

zoltanatya 2010.05.19. 13:43:38

@vén betyár:
Helyes, tegye azt. (Vén) betyárból lesz a legjobb pandúr? :-)

Levéltáros · http://leveltar.blog.hu/ 2010.07.13. 00:46:29

Atyám, lehet, hogy elkárhozok, de ki kell, hogy mondjam: kibaszottul nem lehet rájönni a zombiölő szóra, pedig eltöltöttem a megfejtéssel egy délutánt. Stan és Pan némafilmjeit is végielemeztem, és minden más amerikai filmet, de az egyetlen ötletem Charles Bronzon a Bosszúvágyból, csak ő nem beszél. Na mi a megfejtés?
süti beállítások módosítása